Om bloggen

Välkommen hit till min blogg! Jag heter Calle och det är jag som lever för musiken. Den spelar en central del av mitt liv oavsett vad det är jag sysslar med. Det kan vara allt från att sitta framför skivspelaren och intensivt lyssna på en specifik skiva till att ha det i hörlurarna när man handlar, tränar, shoppar och så vidare. Det är nog så att den största delen av min vakna tid på dygnet går åt till att lyssna på musik, och det är kanske att gå till lite överdrift. Men jag kan inte sluta, musiken påverkar mig i många situationer, antingen genom att peppa mig till att prestera eller att lugna ner mig när något känns stressigt.

Många kan säkerligen känna igen sig i det jag beskriver. Jag vet att jag är långt ifrån ensam om att känna såhär. Musiken spelar roll, för väldigt många i olika situationer och för olika typer av känslor. Det är ett stöd för många att hantera olika situationer, och jag är en av dem som lärt mig att dra fördel av effekten som musiken har. Vilken sorts musik jag lyssnar på spelar oftast ingen roll, det är beroende på situation, men när det kommer till nöjeskonsumerande så är det alltid reggae som blir mitt första val. Det finns ett gung och driv i musiken som man inte riktigt kan hitta på andra ställen.

Men det är inte enbart lyssnandet som är en stor del av mitt musikliv. Jag komponerar även själv och spelar och sjunger. Förmodligen mer gärna än bra, men det ett intresse jag har som får mig att bli glad och känna att jag kan producera något. Jag blir sällan nöjd med det jag gör, men det kan till stor del bero på att jag är väldigt självkritisk. Det är sällan jag är fullständigt nöjd med något som jag har gjort. Som ni då säkert förstår så kommer den här bloggen att handla mycket om musiken, men det är inte allt. Det kommer också att bli en hel del andra ämnen som tas upp, bland annat hur jag väljer att inreda min lägenhet. Förhoppningsvis betyder det att jag kan slå håll på en del myter om hur det är att vara reggae-passionerad.

En till WordPress-webbplats