Hur man får till snygga dreads

När man är insyltad i allt som har med reggae att göra så förväntas man se ut på ett visst sätt. De klassiska dreadsen är ett givet attribut. Det är inte helt enkelt att göra dessa dreads, faktum är att det är en konst att göra det på rätt sätt utifrån ett hår som ser normalt ut. Anledningen till att de uppkom berodde på att rastafari inte trodde på att klippa eller ta hand om sitt hår, och för att få dreads så behövde man vänta länge innan håret blev så skitigt och långt att man lyckades med det. Men det finns andra sätt.

Jag gör så att jag först delar upp håret i olika sektioner. Du väljer själv hur tjocka eller tunna dreads du vill ha. Efter det så ska man börja tupera håret, och det gör man för att forma håret till den formen man vill ha. Efter det ska man virka och tova ihop håret för att formen på dreadsen ska bli runda och för att de ska sitta tajt. Det är i detta fall också möjligt att virka in topparna på håret så att du inte får spetsiga dreads i ändarna, utan runda och mjuka.

För att man ska lyckas bra med detta så krävs det att håret dels är långt, samt att man inte har tvättat det på några månader. Det gäller framför allt att undvika balsam i håret. Underhåll också håret med exempelvis vax och se till att dela på dreadsen i hårbotten så att de inte växer ihop.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *