Det vackraste jag vet

…är inte nödvändigtvis att se dig när du sover. Det vackraste jag vet är när vi människor är genuint äkta mot varandra och visar varandra en medkänsla som är alldeles för sällsynt i dagens samhälle. Det handlar om att vara de vi faktiskt är: kännande människor som tar hand om varandra i ett kollektiv. Som det är just nu så handlar det snarare om att göra varandra mer rädda för varandra och sluta lita på vår näste. Det är tragiskt och deprimerande att det är så, men det finns såklart ljuspunkter. Det finns de människor som faktiskt tänker helt osjälviskt och gör allt de kan, utan att förvänta sig något tillbaka, för människor i utsatta lägen.

Ett samhälle vi kan vara stolta över

Handlingar och gåvor väger så mycket tyngre än vad tomma ord och löften, baserade på egenintressen, gör. Det är så tydligt att det är den lilla människan som faktiskt är den som gör skillnad, det är hos den som den praktiska handlingen utförs som betyder något mot oss människor. Jag känner många sådana människor, och kan lugnt påstå att jag känner mig lyckligt lottad över att kunna kalla mig vän till dem. Jag kommer aldrig att kunna komma upp i samma filantropiska nivå som de ligger på, helt enkelt för att de har det i blodet. De är födda med den här formen av omsorg.

Jag gör mina försök. Jag hjälper så gott jag kan, men jag vet att det aldrig riktigt är nog, vilken får mig att känna mig ledsen. Det räcker inte med mig, även om jag skulle vilja det. Det är då jag är så glad att dessa människor finns som aldrig verkar få slut på kraft och energi till att hjälpa sina medmänniskor. Och vad är det de får för allt det arbete som de gör? Ingenting. Skulle man fråga dem om saken så skulle de säkert säga att de inte behöver ha något, det räcker mer än väl med känslan av att veta att man har gjort något för något, och jag kan hålla med dem. Men då blir det ju ett egenintresse i det.

Jag ska ordna gåvor

Snö of swedenJag är inte en person som är speciellt välbärgad. Men trots det så vill jag kunna visa dessa fantastiska människor att den insats som de gör för andra människor verkligen uppskattas. De här människorna förtjänar att uppmärksammas, och därför tänkte jag köpa gåvor till dem. Jag vet med mig om att det är mer tanken som räknas än själva saken, men jag är ändå väldigt glad över att jag hittar Snö of Sweden på www.blingit.se. Det är smycken till alla som inte kostar alldeles för mycket, men som fortfarande är otroligt vackra att titta på.

Jag vet inte om de kommer att uppskatta det jag kommer med. Men i ärlighetens namn så bryr jag mig inte. Jag vill visa de här människorna att vi andra ser dem, vi vet att de finns och vi ser vilken underbar insats de gör varje dag. Det är de som håller ihop vårt samhälle och får mig att hoppas på en ljusare framtid. Jag hoppas att de tar emot mina gåvor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *